Повече от 10 000 зрители са влезли с фалшиви билети на

...
Повече от 10 000 зрители са влезли с фалшиви билети на
Коментари Харесай

УЕФА глобява Левски за претъпканите трибуни на мача с „Айнтрахт“

Повече от 10 000 фенове са влезнали с подправени билети на мача „ Левски ” – „ Айнтрахт ”. Това стълпотворение едвам не се трансформирало в причина за тежък случай на националния стадион. Така най-малко сочат секретни данни на Столична дирекция на вътрешните работи след разбора на футболната среща от Лигата на конференциите. Тълпите били с подправени пропуски най-много за секторите „ Б ” и „ В ”.  Все още се прецизира от кое място са ги купували и кой им ги е продал. Аферата се пресмята на стойност към 300 хиляди лв..



„ Левски ” пусна за този мач общо 35 000 билета, само че по някакъв метод в стадиона са се набутали още 10 000, главно в бранша с ултрасите и прилежащия му „ В ”. Сигурно е, че не са влизали даром, защото на входовете има билетен надзор. Всеки пропуск е с баркод, който би трябвало да се ревизира. Тънката детайлност е, че въпросната инспекция се прави посредством електронни устройства от стюардите на всеки вход, които сякаш би трябвало да са наети от „ Левски ”.

 

Какво и по какъв начин са проверявали, не е ясно, само че на двете трибуни се натъпкало невиждано в последните 10 години голям брой. И понеже местата свършили, почнали да стоят по пътеките. Други пък се набутали по редовете, нагъчкани един до различен. Четвърт час преди мача двата бранша към този момент били цялостни до обратен тласък, сочи сводката. Народът буквално бил в състояние „ г*з до г*з ”, без да може да помръдне. Не помогнали и апелите по уредбата а бъдат освободени пътеките, защото всичко било претъпкано.


Според Столична дирекция на вътрешните работи се е основала доста рискова обстановка, която единствено по знамение се разминала без жертви.

„ Ако някой фен да вземем за пример беше примрял и се нуждаеше от незабавна здравна помощ, екипът просто нямаше по какъв начин да стигне до него през тълпата ”, разяснява полицейски източник, профилиран в защитата на спортни мероприятия. Вътре в стадиона нямало нито един служител на реда, защото по контракт те стоят единствено извън. Уж трябвало да има стюарди, само че и те се покрили някъде.


Зрители, платили по 40 лв. за билет в бранш „ В ”, се оказали принудени да стърчат прави, защото местата им към този момент били заети от други. Доста от тях довели децата си на стадиона, само че и за тях нямало място. „ Абсурд беше да се стигне до тоалетните във входовете, защото пътеките сред секторите бяха препълнени с хора и не можеше да се мине. Едни стискаха, други пикаеха напряко на трибуната… ”, описват препатили в стълпотворението левскари.


Кой обаче е провел аферата с подправените билети? По принцип пропуските се продават номерирани, с ред и място. Така не би трябвало да има метод да се скупчат повече фенове, в сравнение с са седалките във всеки бранш. Продажбите са се извършвали в формалния магазин на „ Левски ”, както и на касите на „ Герена ” и националния стадион. По фенклубовете също са се продавали билети и много народ се е снабдявал точно оттова. Продажбите на всичките места в всеобщия случаи са се правили на ръка, защото мрежата на „ Ивентим ” блокира тежко за електронната търговия. За претъпканите трибуни „ Левски ” се чака да отнесе глоба от УЕФА.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР